Tuoreimmat viestit

#1
Ostetaan / Skywatcher eq5 tai jäähdytetty...
Viimeisin viesti käyttäjältä TeemuP - eilen kello 21:14:10
Ostetaan skywatcherin eq5 jalusta, ja jäähdytetty kamera esim. (533,585,294.) Mallilla ei niin väliä.
#2
Myydään / Avalon Mzero Hqe jalusta
Viimeisin viesti käyttäjältä Jussi Koponen - eilen kello 20:32:01
Myydään Avalon Mzero Hqe jalusta. Tämä yksilö kävi Avalonilla korjauksessa, vaihdettiin mm. uusi Stargo yksikkö kokonaan, täysi valmistajan takuu siis voimassa.

1850€
#3
Myydään / Vs: Askar 200mm f4 520€ Hintoj...
Viimeisin viesti käyttäjältä Jussi Koponen - eilen kello 20:23:14
Hintoja laskettu viimeisen kerran.
#4
Aurinko / Vs: Aurinko 2024
Viimeisin viesti käyttäjältä Santtu - eilen kello 16:20:08
#5
Aurinko / Vs: Aurinko 2024
Viimeisin viesti käyttäjältä Santtu - eilen kello 16:19:05
#6
Aurinko / Vs: Aurinko 2024
Viimeisin viesti käyttäjältä Santtu - eilen kello 15:41:16
Mites tänne saa lisättyä kuvan tai timelapse videon?
#7
Kosmologia / Vs: Vuorovesilukkiutuminen
Viimeisin viesti käyttäjältä Mare Nectaris - eilen kello 07:14:53
Täältä löytyy julkaisuna opinnäyte Aarhusin yliopistosta: Nørgaard, Maria Wilcken (2017) Gravitational Waves in Special and General Relativity:

https://www.phys.au.dk/~ulrik/specrel/Maria_Noergaard.pdf
#8
Kosmologia / Vs: Vuorovesilukkiutuminen
Viimeisin viesti käyttäjältä Eusa - eilen kello 02:58:20
Lainaus käyttäjältä: mistral - 23.05.2024, 23:52:50Sori en ymmärrä pitäisi taas olla Eusa-sanakirja.
Yleinen suhteellisuusteoria riittää sanakirjaksi ja erityisesti oppikirjaksi.
#9
Kosmologia / Vs: Vuorovesilukkiutuminen
Viimeisin viesti käyttäjältä mistral - 23.05.2024, 23:52:50
Sori en ymmärrä pitäisi taas olla Eusa-sanakirja.
#10
Kosmologia / Vs: Vuorovesilukkiutuminen
Viimeisin viesti käyttäjältä Eusa - 23.05.2024, 16:29:46
Gravitaatioaalto syntyy massakappaleen pyörimisliikkeestä epäsymmetrisesti gravitaatiokentän suhteen ja kappaleita voi olla useitakin, jolloin aaltoilu on monipuolisempaa. Aallot ovat gravitaatiokentän heilahteluja.

Neutronitähtipulsarin ja Maa-Kuu-parin oleellisin ero on kiertoaika, joka määrittää gravitaatioaallon taajuuden ja tietty samalla aallonpituuden.

Kimpoamisesta syntyy yksittäinen aalto tai puoliaalto oikeastaan. Gravitaatioaalto kuljettaa gravitaatiomuutoksen yhden palautuvan muutosjakson infoa ja energiaa. Mennessään se siirtää kohtaamaansa ainetta edestakaisin.

Lyhyen aallon merkitys aineelle on hyvin vähäinen, mutta pitkä aalto siirtää pitkän aikaa ensin yhteen suuntaan ja sitten takaisin - välillä ehtii tapahtua kaikenlaista.

Päämerkitys gravitaatioaalloilla on heilauttaa aika-avaruuden geometrista rakennetta kaikkialla edetessään. Kuun aaltovaihe lisää kaarevuutta suunnassa mihin se lähestyy ja vähentää suunnassa mistä etääntyy. Kuu-Maa-järjestelmä menettää energiaa (mitättömästi) lähettäessään aaltoja ja tuon energian määrällä kehittyy kaarevuus järjestelmän ulkopuolella vähäisemmäksi.

Samoin aika-avaruuden kaarevuus on aikoinaan lisääntynyt ja ottanut muotoa ainesten kertyessä klimpeiksi. Toistensa suhteen hitaiden hiukkasten pilvessä epätasaisuudet ovat ruokkineet kaarevuuskeskiöiden (massakappaleiden) muodostumista. Jatkuvan törmäyksen degeneraatiopaine vain tasapainottaa kehityksen tähdiksi ja planeetoiksi.

Aineen painekomponentin voi nähdä indusoivan eräänlaista kiertoratavelkaa, joka on visualisoitavissa itseisaikana, erityisenä divergenssinä aika-avaruuden geometriaan,virtauksena, jonka seurauksena avaruudellinen laajeneminen. Tilanyhtälöitä kovin pureskellaan kosmologiassa...

Ehkä keskeisin oivallus liittyy siihen, että gravitaatioaalto on korrelaatio johonkin energiatiheyksien harmoniseen oskillaatioon. Sen voimakkuus on oskillaatiossa tapahtuvan gravitaatiomuutoksen suhteessa. Pieni kiertolainen massiivisen keskuksen ympäri ei laajassa tyhjyydessä aiheuta kovinkaan voimakasta aallon amplitudia, koska gravitaatiokenttä ei pallogeometriasta paljoa fluktuoi. Sen sijaan sama kappalepari vielä massiivisemman keskustähden kiertoradalla fluktuoi selvästi voimakkaampaa muutosta, koska myös parin massiivisempi osapuoli on sitä dominoivassa divergentissä gravitaatiokentässä aiheuttaen pienelläkin heilahtelulla massansa ja sitä dominoivan kentän gradientin suhteissa amplitudia aallolle.