Mitä mieltä uusimmasta T+a:sta 3/2012?

Aloittaja Riqis, 15.04.2012, 19:23:18

« edellinen - seuraava »

Riqis

Hei vaan,

Onkohan kenelläkään mielipiteitä uusimmasta Tähdet ja avaruudesta (no 3/2012)?

Lehti lienee enemmistölle tullut nyt perjantaina ja osalle saapuu huomenna maanantaina (kuten Itella yleensä vie perille).

Parh. terv.
Marko
Marko Pekkola / www.avaruus.fi

Jari Luomanen

Lukijoiden taivaankaaren aukeaman kokoinen halokuva loksautti leuan pöytään niin, että kolahti!  :grin:

TuomoL

Olympuksen testijuttu antoi muutaman uuden ajatuksen. ;)
Kuvauskalustoa: Olympus Pen E-P1 & E-PL1 & E-PM1 + M.Zuiko 14-42mm / ED 70mm APO "lintuputki" / Samyang 7.5mm F3.5 Fish-eye / Meade ETX-90AT

MarkoM

Kuvat nyt tuli jo katseltua, ja ne ovatkin jälleen varsin antoisaa silmäruokaa - etenkin kannen mukavan värikäs revontulikuva! Juttu peilittömästä järjestelmäkamerasta tähtikuvauksessa tuli jo luettua, mutta noin muuten lukemisessa taitaa aikapulan vuoksi vierähtää tavanomaiset 2-4 viikkoa... :shocked:

Selailun perusteella ainakin Risto Heikkilästä ja tuosta Carrington-tason auringonpurkauksesta kertovat jutut vaikuttavat mielenkiintoisimmilta, joten siinä on tavoitetta ensi viikolle...
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry

Timo Kuhmonen

Voimakkaita revontulimyrskyjä koskeva artikkeli, oli itselleni mielenkiintoisin. Lähinnä sen kannalta, millaisia eri häiriöitä se tietoliikennejärjestelmissä voi aikaansaada (mm. matkapuhelinverkot).

Kun on sillä alalla töissä, tietää kohtuu hyvin yleisellä tasolla systeemin toimintaperiaatteen. Ei kauankaan tarvitse miettiä - potentiaalisia uhkakuvia matkapuhelinverkoissa löytyy. Jos ei suoraan - niin välillisesti eri järjestelmien kautta....

Jorma Koski

Mielenkiintoisin artikkeli tällä kertaa oli Richard Carringtonin 1.9.1859 havaitsema aurinkomyrsky.
Siihen aikaan ei ollut luokituksia.

Edellisen aurinkomaksimin huimin revontulivyörytys oli 6./7.4.2000, jolloin Kp-arvo oli 9- vastaten silloista NOAA-luokitusta (G1-G5) G4.

Nykyään purkauksia mitataan niiden tuottaman Röntgen-säteilyn määrällä GOES-satelliitilla. Luokitukset ja niiden vaikutus Maapalloon ovat:


  • A1-A9 ei mitään vaikutusta Maapallon etäisyydellä
  • B1-B9 lähes olemattomia vaikutuksia
  • C1-C9 heikkoja vaikutuksia
  • M1-M9 keskinkertaisia vaikutuksia
  • X1-X9 voimakkaimpia vaikutuksia
Jorma Koski "Respondeo veritatem profunda"
Twitter
Facebook

einsteinium

Älyttömän hyvä numero jälleen kerran ja suosikkini ehkäpä Carrington- myrskystä kertova juttu. Ps. kansikuva lienee hienoin revontuliotos jonka olen ikinä nähnyt.:shocked:

PETK

Kolme tai viisi juttua mainitsisin, Havaintoikkuna, Tähtien keskellä-Viialan teatterista, Syvästi ihastunut syvään taivaaseen- Risto Heikkilä ja Kansikuva! Ja koko lehti yleensä, täyttä asiaa ilman päälletunkevaa mainontaa.
Pekka
Pekka Kokko