Sääsateliitti vastaanotto ?

Aloittaja OH6MQM, 04.07.2010, 18:44:07

« edellinen - seuraava »

OH6MQM

Hei

Onko täällä harrastajia tai kiinostuneita sääsateliitti datan vastaan otosta.

Itse käytän suoraan Eumetsatin sateliittilinkkiä.

Onko aiheesta kiinnostuneita ?


http://www.eumetsat.int/Home/Main/What_We_Do/EUMETCast/Reception_Station_Set-up/index.htm?l=en


Tässä vastaanottosoftaa.

http://www.satsignal.eu/


Timo Kuhmonen

hei,

tervetuloa tupaan...

aikanaan (noin 15...20 vuotta sitten) yritin, mutta projekti sattui jäämään keskeneräiseksi. Taisi olla liian iso pala haukattavaksi silloin. Se koski sitä VHF aluetta.
Taajuutta en aivan 100% varmaksi muista, mutta oli hieman alle 140MHz. Pikku ristidipolilla olisi saanut "lirkutuksen" kuuluviin.

Erästuttu hami oli 7 piiristä rakentanut sateliitti lautasen perustuvaan vastaanoton (about 2m lautanen). Aikanaan näin sen systeemin, oli ihan toimiva ratkaisu.
Taajuus muistaakseni siellä jotain 1...2GHz välimaastossa.

Netin kautta käytännössä pääsee helpommalla sääkuviin kiiinni, mutta silloin hommasta jää pois se itse tekemisen meininki  :cool:

73 OH7HMS

Julius

Myöskin aikoinaan tuli modattua wanha Televan 40 MHz:n VHF-puhelin ja väsättyä siihen konvertteri
137 MHz:n weatherbandille. Toimi loistavasti ristidipolilla. Ainakin kidesuotimen joutui vaihtamaan
leveämmäksi jottei signaali säröytyisi. Myös AFC on pakollinen nopeasti vilistävien NOAA-satelliittien
vuoksi kompensoimaan doppleria. Noihin geostationaarisiin ei tullut syvennyttyä.


Meade-mad

#3
HF-alueen sääkarttoja otin vastaan muinoin sony ICF-2001 matkaradiolla sekä Sony CRF-1 liikennevastaanottimella. PC:n Line In liitin kuunteli radion kuulokeliittimestä tulevaa dataa. FAX softien nimiä en muista. Netti on vienyt voiton tuolta.

Vielä tulee kuunneltua kuitenkin kaukoasemia mutta määrätietoinen asemien bongaus on jäänyt. Vieläkö WRTH ilmestyy kirjana, vai onko siitäkin vain nettiversio?

jk
Sima (engl. mead) on käyttämällä valmistettava miedohko alkoholi- ja virvoitusjuoma, joka tehdään hunajasta, vedestä ja käytetään hiivalla (Wikipedia).

Terveisin  J armo   Kem pas

Mare Nectaris

Lainaus käyttäjältä: Meade-mad - 05.07.2010, 10:44:50
Vielä tulee kuunneltua kuitenkin kaukoasemia mutta määrätietoinen asemien bongaus on jäänyt. Vieläkö WRTH ilmestyy kirjana, vai onko siitäkin vain nettiversio?

... vielä on werho voimissaan; 64. vuosikerta menossa. - Ostelin tuossa muutama vuosi sitten legendaarisen Icom IC-R71E liikkarin käytettynä ja siihen RF-Systemsin DX-10Pro aktiiviantennin. Välillä hauska veivailla ihan muuten vain - DX-raportointia ei ole tullut harrastettua vuosiin; joskus nuorena jotain ihan peruslyhytaaltoasemia. Kiinalaiset on nykyään aktiivisia lähettämään englanniksi, mutta muutenhan tuo lyhytaaltotoiminta on melko hiljaisen kuuloista, eikä niitä QSL -korttejakaan taida saada nykyään juuri muuten kuin sähköpostin liitteinä...

Suomen DX -liitto toimii aktiivisesti; olin siinä hetkisen uudestaan jäsenenä, mutta se jäi taas.
Timo Keski-Petäjä


SW Evostar 120 ED APO*TAL 250K*C8-N*SW 150 Pro*TAL 1 (Mizar)*Celestron Ultima 80*EQ6 Pro Eqmod + TS dual mount*CG-5 GOTO*TV: Nagler Type 4 17 mm, Panoptic 24 mm*Baader Hyperion Clickstop-Zoom 8-24*17 mm UWA-70*TV BIG 2x Barlow*Celestron 2x Barlow Ultima SV Series*TAL 3x Barlow*TS 5 x APO Barlow*TS CCD lunar camera

Leo

Sääsatelliittikuvia vastaanotin ahkeraan tahtiin lähinnä NOAA-sarjan satelliiteista 1990-luvulla.
Aihepiiristä lötyy sivusto http://www.ursa.fi/ursa/jaostot/tekokuut/ssu.html
jonne olen laittanut kaikenlaista aiheeseen liittyvää pientä opastusta.

Jani73

Onhan noita NOAA-sarjan satelliitteja välillä tullut vastaanotettua. Nyt tuli hommattua käytetty läppäri, siihen hamradiodeluxe ja kaapeli Icomin R20 vastaanottimeen. Hamradiodeluxen mukana tulee satelliittitrackeri, joka pystyy myös hoitamaan tuon Doppler-säädön ja jos olisi vehkeet, niin myös antennien kääntö onnistuisi.

Mutta voihan noita muitakin satelliitteja seurata radiolla.   :wink:
http://www.zarya.info/Frequencies/FrequenciesAll.php
http://www.hearsat.org/

pepa

NOAA sateliitit olen kuullu ikivanhalla radioskannerilla (Uniden 120 bearcat) olen siihen viritelly signaalinvahvistimen, antennina metrin mittaiset kupari johtimet jotka kolmio muodostelmassa. Siis Y mallisena.
-PP74- Newton 200/1200, SkyLux 70/700, kiikari Zenith 7*50, kamera Olympus e-p2, Meade 110/800.