Kätevä lisälaite kaukoputken verkottamiseen

Aloittaja Timo Kantola, 17.11.2007, 11:54:22

« edellinen - seuraava »

Timo Kantola

Tällainen lisälaite jolla saa Ethernetin kaukoputkella samalla johdolla, millä sähkötkin viedään putkelle - ei tarvii tupla kaapelointia..
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=23851
Timo Kantola

Meade-mad

Mainoksen maininta "toimii talon sähköverkossa" pitänee lukea että "toimii talon sähköverkossa samaan vaiheeseen kytkettyjen laitteiden kesken" eli käytettävien pistorasioiden tulee olla saman (ryhmä)sulakkeen takana.

jk
Sima (engl. mead) on käyttämällä valmistettava miedohko alkoholi- ja virvoitusjuoma, joka tehdään hunajasta, vedestä ja käytetään hiivalla (Wikipedia).

Terveisin  J armo   Kem pas

Timo Kantola

Saanee olla eri sulekkeilla, kunhan on molemmat sulakkeet samasta vaiheesta..
Timo Kantola

Timo Kuhmonen

Hmm, mietin vain kuinka luotettavasti mahtaa moinen laite toimia... Itselläni ei ole näistä kokemuksia.

Jos/kun tuo laite tuuppaa suurtaajuisena signaalina IP liikenteen MMJ:lle tai vastaavaan kaapeliin, ainakin näen riskinä
-MMJ kaapelointi ei ole tuollaiseen suurtaajuuskäyttöön suunniteltu
-kuinka paljon signaalista "vuotaa" ulos, kuinka paljon menee perille

Itse en ainakaan suosisi tälläisia laitteita, ensimmäisenä vaihtoehtona. Jos kiinteää yhteyttä ei syystä tai toisesta voisi tehdä, käyttäisin varmaankin WLAN laitteita.
liekö ne reitittimiä nimeltään...

Timo Kantola

Eiköhän toimi "jopa" 300m etäisyydellä ... johtoa pitkin mitaten (menee aikamonen mutkan kautta) ja naapuri tarvii samanlaisen kikkaleen...jos haluu päästä datasta jaolle - luulen. Sinänsä samalla periaatteela toiminee verkkokäskylaitteet, jotka käyttää verkon jännitettä "kantoaaltona"
Tosin esim 30m cat5-kaapli makass 19e ja lienee varmempi yhteys..

Laitoin tän linkin , kun äkkiseltään vaikutti hyödylliseltä kapineelta jos tarvii vaikka yhteyden tietokoneen (joka on sisällä) ja vaikka ccd kameran välille..
Sorry,  peace, en mä pahalla...
Timo Kantola

jaava

#5
Onhan noita vempaimia tehty jo kymmeniä vuosia ja toimii ne. Mutta ei toi verkkojännitteen taajuus (50 Hz) kyllä kantoaaltona toimi:) - eihän sillä sais juuri minkäänlaista datataajuutta aikaseksi. Jos liikenne tökkii vaiheiden välillä niin riittä kun pistää vaan konkan välille ja taas pelittää.

Toimii myös kerrostalossa mutta jos sähköverkossa on jo toisia samalla kantoaallolla toimivia laitteita (nykyään on kaikenlaisia hilavitkuttimia jotka kommunikoivat 230VAC verkon kautta), niin saattanee hidastaa liikennettä kummasti.

Mulla ei ole muistissa noiden efektiivisiä nopeuksia, mutta näppituntumalta sanoisin mieluummin satoja kilobittejä kuin satoja megabittejä (riippuu myös verkosta ja etäisyydestä). Ethernethän on yleensä 10megabittiä tai 100 megabittiä.

JV

PS. Muun muassa valonhimmentimiä ja katkaisijoita on toteutettu siten että katkaisijan paikalle tulee yksikkö joka osaa lukea säätönuppia ja lähettää lukemansa arvon verkkoon. Tiedon nappaa säätöyksikön pari, joka sijaitsee vaikka lampun kannassa, ja osaa säätää lampun kirkkauden halutuksi. Uusissa kohteissa ei tarvi tehdä erillisiä johdotuksia kullekin lamppu-katkaisin parille (senkun lenkittää johtoparilla kaikki optimireittejä) ja vanhoja on helppo muuntaa.
Ei sovi sitten sekottaa lampunkantoja naapureiden kanssa.

If no Higgs particle exists, we have a revolution in our hands.